Thursday, December 22, 2011

197. Rezeki itu hak Allah.



Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah. :)))

Tahniah kepada satu-satunya adik perempuan saya ataupun adik bongsu tak jadi *hehehe* kerana berjaya mendapat 9A dalam PMR pada tahun ini. At least ada juga lah adik yang dapat tebus kegagalan Kaklong dapat B dalam Bahasa Arab. :p

Semoga kejayaan pada hari ini menjadi pembakar semangat untuk kejayaan pada masa akan datang. InsyaAllah terus berjaya dan maju ke hadapan. :))) Remember, form 4 isn't your honeymoon year. Struggle for the next!!!

Haih budak kurus itu dah minta macam-macam padahal saya tak pernah janji apa-apa pun. Bagi baju dan kasut Kaklong yang berlambak taknak pakai dah tu, okey tak? Hahaha. Paling geram ialah Ayah taknak apa hadiah dia nak bagi kat Eqah. Suprise katanya. Eeii geram sebab tak berjaya korek rahsia dengan Ayah. Nak hadiah jugaaaaa! Hadiah masa Kaklong dapat result PMR dulu tak dapat lagi. *Bajet Ayah tak ingat pernah bagi hadiah telefon Nokia seketul dulu. Hehehe*

Congratulation to Luqman, adik sepupu saya yang juga mendapat keputusan cemerlang pada hari ini. Dan tahniah juga untuk Siti adik kepada Ustaz Didiey, Doctor Ee dan Adah adik kepada Maknae Ezadd. Alhamdulillah adik-adik semua celik ilmu walaupun kakak-kakak dan abang macam kita tak berapa nak celik sangat sekarang ( Ee tak termasuk sebab dia sangat cemerlang ). Hehehe


P/s : The more A's u get, the more frequent you should remember Allah.


Her happy moment. :)

6 comments:

Afham said...

ah, rasanya baru sekejap kita ambil keputusan PMR. sudah 8 tahun sebenarnya~

sampaikan ucapan tahniah kpd eqah. Siti juga. iA boleh bukak kedai barber lps ni

Syamimi Mansor said...

wah!!congratz adik kak we!! =)

Shafawati Ghazali said...

Doctor Ee : Sudah agak tua kita sebenarnya. 8tahun yang dulu kita sama-sama dalam satu kelas Arab dengan Ustazah Naimah. Walaupun aku kurang matured and selalu kena sound dengan mung. Hehehe.

InsyaAllah. Tahniah untuk adik-adik kta. :) Hahaha bukak saji and makan boleh lah. Hehehe

Shafawati Ghazali said...

Mimie : Alhamdulillah. Thanks teacher Mimie! Hehehe. :)

Mohamad Taqiyuddin Bin Ahmad Fikri said...

Alhamdulillah...
xpayah la nak berustaz-ustaz dengan saya...biasa2 sahaja....ayat ngelast tu napok mace lamo xleh sakit jah..hehhe

Shafawati Ghazali said...

Ustaz Didiey : Alhamdulillah. :) Ini semua berkat solat malam ustaz di bumi anbia. Hehehehehe. Ayat last tu untuk kita semua deh bukan untuk didiey sorang jah. Eh silap ustaz. Hahahaha