Saturday, July 30, 2011

167. Ramadhan is coming.



Ku mengharapkan Ramadhan kali ini penuh makna, agar dapat ku lalui dengan sempurna. :))) Sebab Ramadhan semakin dekat, jadi saya download lagu Raihan. Ada kaitan ker? :p


Guess what? I'm home. I'm so lucky since SKPP cuti 1 Ramadhan. Apa lagi? Terus lah saya ke Hentian Putra dan beli tiket bas. Walaupun tu lah seat yang terakhir tapi saya bersyukur. Nak beli tiket flight tapi semput-semput je bila tengok RM200++. Heee. Alhamdulillah saya selamat sampai di rumah walaupun bas saya terlambat sampai sejam semalam. Pukul 10.30 malam baru bertolak. Haih mandi peluh saya tunggu kat dalam Hentian Putra yang sesak macam ikan sardin.


Sekarang musim buah kan? Balik-balik je saya terus makan buah tembikai, durian, rambutan dan nanas. See memang saya ratu buah. Best nya makan buah yang sejuk setelah diperam dalam peti ais. Weeee memang rumahku syurgaku. Any obejction sayang-sayang? :D


Bukti saya berada di rumah. Si kembar yang excited cuba baju raya. Weee
Buah kegemaran Ayah!

Pisang buah kegemaran saya.

Durian dan rambutan buah kegemaran Adik!


Hopefully saya diberikan kekuatan dan kesabaran lebih sepanjang bulan Ramadhan ini. Semoga saya dapat memenuhi beberapa azam untuk Ramadhan kali ini. Simpan dalam hati sebab kalau cakap, takut jadi riak dan tak ikhlas. Heee. InsyaAllah kita sama-sama memperbaiki diri masing-masing agar menjadi lebih baik dan semakin dekat dengan Allah. :)))


Hmmm mesti besar dugaan mengajar di bulan Ramadhan kan? Sila kawal tekanan darah yea Cikgu Nurul. Nanti pecah saluran darah disebabkan murid-murid comel yang hiperaktif dan tak suka duduk diam. Okey Ramadhan perlu lebih bersabar. Peringatan untuk diri sendiri. :)


P/s : Mesti rindu nak minum teh ais buatan BangAjis kantin SKPP. Teh ais dia memang slurppyy! Weee



WELCOME RAMADHAN. Happy fasting people. :)))


Thursday, July 21, 2011

166. Kursus Paling Penting.



Minggu ini saya sangat busy. Tak sempat nak main-main atau nak enjoy apa-apa. Aigoo


Okey people. I dah nak ambil kursus kahwin this weekend. Persediaan awal. Haha. Siapa-siapa tak ambil lagi boleh ambil sekarang sebab nanti kursus kahwin maybe akan dipanjangkan kepada beberapa hari dan mungkin perlu ambil ujian untuk dapat sijil. Makin susah kan? Thats the reason kenapa saya ambil awal-awal. Bukan sebab dah nak kahwin or anything else yea.


Mission nak mencarik Prince Charming tak start lagi jadi sila fokus pada praktikum yea gemuk! Weee


Btw, have a great day people! I over busy sekarang. Chow dulu!


:)


Friday, July 15, 2011

165. Fifthteen.





Budak 15 tahun yang rajin belajar sebab kena ambil PMR tahun ini. Selamat berumur 15 tahun!


Dedicate lagu Fifthteen by Taylor Swift untuk budak 15 tahun. Heee


Saranghae. :)))


Sunday, July 10, 2011

164. A day to remember.



video



I don't know how to describe my feeling while watching this video. So sad to see all these things happened in our beloved country. I have nothing to argue anymore. Please take a few minutes to watch it.


Saya bersyukur menjadi warga Malaysia dan diberi peluang membesar di Malaysia. Semoga Malaysia terus aman dan dilindungi oleh Allah SWT. InsyaAllah. Aminnn.


Saturday, July 9, 2011

163. My hero.





Adik. Please get well soon. Kaklong risau sebab tak dapat balik rumah dan tak dapat visit Adik kat hospital. Sangat risau tengok Adik macam ni. Adik kena kuat baru cepat sihat. Nanti boleh lawan badminton dengan Kaklong. Okey?




Rasa nak terbang balik rumah sekarang. Rasa nak peluk Adik sekarang. :(

162. Kuasa lemon.


I just got this email from my lecturer. Good for us. :)


Just cut 2-3 thin slices of lemon in a cup/container and add drinking water will become "alkaline water", drink for the whole day, just by adding drinking water.  Take it as drinking water every day is good for everybody.


The surprising benefits of lemon!

I remain perplexed!

================================

Institute of Health Sciences, 819 N. L.L.C. Charles Street Baltimore , MD 1201.

This is the latest in medicine, effective for cancer!
Read carefully & you be the judge.


Lemon (Citrus) is a miraculous product to kill cancer cells. It is 10,000 times stronger than chemotherapy.


Why do we not know about that? Because there are laboratories interested in making a synthetic version that will bring them huge profits. You can now help a friend in need by letting him/her know that lemon juice is beneficial in preventing the disease. Its taste is pleasant and it does not produce the horrific effects of chemotherapy. How many people will die while this closely guarded secret is kept, so as not to jeopardize the beneficial multimillionaires large corporations? As you know, the lemon tree is known for its varieties of lemons and limes. You can eat the fruit in different ways: you can eat the pulp, juice press, prepare drinks, sorbets, pastries, etc... It is credited with many virtues, but the most interesting is the effect it produces on cysts and tumors. This plant is a proven remedy against cancers of all types. Some say it is very useful in all variants of cancer. It is considered also as an anti microbial spectrum against bacterial infections and fungi, effective against internal parasites and worms, it regulates blood pressure which is too high and an antidepressant combats stress and nervous disorders.


The source of this information is fascinating: it comes from one of the largest drug manufacturers in the world, says that after more than 20 laboratory tests since 1970, the extracts revealed that: It destroys the malignant cells in 12 cancers including colon, breast, prostate, lung and pancreas ... The compounds of this tree showed 10,000 times better than the product Adriamycin, a drug normally used chemotherapeutic in the world, slowing the growth of cancer cells. And what is even more astonishing: this type of therapy with lemon extract only destroys malignant cancer cells and it does not affect healthy cells.


Source : Institute of Health Sciences, 819 N. L.L.C. Cause Street, Baltimore, MD1201


P/s : Doktor-doktor sekalian atau bakal-bakal doktor, apa pendapat anda semua? Is it true? :)))


Monday, July 4, 2011

161. School attack again.



Sekolah Kebangsaan Pandan Perdana!


Teacher Chapa is coming. :)


Please be nice to me okay? Let's create our own sweet memories. Yeahhhh! :)))


04 July 2011 - 26 August 2011.


Saturday, July 2, 2011

160. Save the date.



video



Comel comel comel! Weeee. :)))


Biasa lah budak perempuan suka lah tengok video-video comel macam ini. :p


Friday, July 1, 2011

159. Accident.



Okey. Hari itu kereta I kena tercalar atau dicalar I pun tak tahu. Tengok-tengok dah ada hadiah saguhati kat pintu kereta. Banyak cantik kesan dia tu. Memang tergugat iman dah masa tengok tu. Tersentap hati. Adey.


Hari ini, secara official nya ada pakcik Cina tu langgar belakang kereta I. Habis CikPutih I dah tak suci. Dia kalut nak kejar traffic light then terus langgar kereta I. Padahal I tengah drive dengan tenang kot masa itu. Bukannya I tiba-tiba stop atau kena sawan masa itu. Tersentap kali kedua. Dah lah dia langgar kereta I, then keluar kereta je terus nak tengking I. Amboi amboi dah lah buat salah lepas tu pandai-pandai nak marah orang. Nak cover kesalahan sendiri. Gerammmmmmmmmmmmmmmmmm! Taktahu lah apa jadi kalau lampu isyarat dah merah dan I terus berhenti. Alamak melambung kereta kenit I tadi. Sumpah geram 150 juta kuasa dua.


Btw, thanks to NikApik for helping me this evening. Terima kasih sangat-sangat! Thanks to Didie and Father too. I really appreciate it guys! :)


Dear July, please be nice to me. I know July has lots of memories that I should not keep in my mind. Seriously, I'm trying so hard to forget everything. So, please give me some fresh air to breathe. I need it badly for the whole month.


Quote for today :
You can cry over the past and have a big regret in your heart, or start a new beginning and learn from your mistakes. It's your choice.