Thursday, March 17, 2011

118. Bismillahirrahmanirrahim.



Syukur Alhamdulillah. :)


Saya sudah dapat pengganti buah hati saya. Please bertahan sampai ke akhir hayat. Cewah. Hehe. Thanks, Mak sebab sponsor acara pembeliannya. Terharu. *Tersenyum gaya anak yang paling baik* :)))


Jadi, hari ini kerja saya men-download semua bahan-bahan kerja yang rakan-rakan emailkan kepada saya. Juga memenuhkan hard disk dengan gambar-gambar dan lagu-lagu yang berlambak daripada laptop lama. Nasib baik lah adik-adik lelaki saya celik teknologi daripada Kaklong dia. Kalau nak harapkan saya, sampai tua lah tak terbuat. Hehe


Haaa nak tanya nak tanya. Ada sesiapa menggunakan broadband ZTE tak? Saya salah seorang penggunanya. Hehe. Tapi saya sedikit tak faham. Adakah ZTE sedikit bermasalah dengan Window 7 atau saya yang bermasalah sebab tak tahu cara nak install nya dengan betul? Hehe. Dari semalam saya minta Angah yang tolong betulkan setting nya. Tapi takkan lah setiap kali saya nak guna, kena telefon Angah. Susahlah nanti. Aigoo. Please jangan buat hal okey ZTE ku sayang. *Dengan muka penuh mengharap*


Hello hello. Lagi 2 hari nak balik Cheras? Aigoo cepat betul masa berlalu kalau berada di rumah. Tak puas lagi nak bersenang-lenang di rumah. Bangun lambat, makan banyak, tidur awal. Nice kan kehidupan? Hehe.


Sedang tarik nafas panjang. Sebab...


Teringat minggu depan saya kena pergi sekolah dan mengajar. Ohmaiigucci tak percaya tak percaya. Saya tak prepare apa-apa pun kat rumah. Curriculum specification masih tersusun indah dalam beg Tak keluarkan pun since balik hari Sabtu hari itu. Pemalas pemalas! Aigoo. *Insaf dan cuba menghayati nilai-nilai keinsafan di situ*


Sekolah Kebangsaan Convent Jalan Peel. Tunggu Cikgu Chapa datang! Perlu ker bersorak macam itu untuk diri sendiri? Hehe. Saya dan Buddi kena mengajar sesi petang. Mungkin ada hikmah di situ di mana saya tiada alasan lambat bangun pagi untuk ke sekolah. Yeahh! :)


Jadi, bagaimanakah kehidupan saya sebagai cikgu Matematik sesi petang di Sekolah Kebangsaan Convent Jalan Peel selama sebulan? *Muka penuh keazaman dan berakauntabiliti*


P/s : Sesiapa ada ternampak tag nama saya, please bagitahu okey? Sebab saya cari tapi tak jumpa. Aigoo. Cikgu Chapa memerlukannya untuk ke sekolah. (-_-!)


6 comments:

yAtiE said...

wat bru la cgu huhu
xyah susoh2 nk cri

Shafawati Ghazali said...

Yatie : Macam tak sempat nak buat baru. Jadi harus berusaha cari yang tu jugak. Fightinggg! Hehe

Mohamad Taqiyuddin Bin Ahmad Fikri said...

xpo2.....panda plok dio nipu mareng dih?
biasanya xdok masalah ngan windows 7.
line la tue kot....
pakat2 doa agar tahan lama laptop kali ni seperti laptop acer sebelu ni...hehhe

Shafawati Ghazali said...

Didie : Haha. Doh sep-sep ni pakat lipak k.we blako. Skali skalo k.we keno lipak balik. Haha.

Alhamdulillah ada rezeki lebih. --> Ayat Didie maso beli kamera tapi x oyak ko saim-saim. Haha

InsyaAllah ado 2 tahun lagi nak abes ngaji ni. Please bertahan sampai tuo. Hehe.

:)

fard_kay said...

cikgu chapa gud luck 4 tomorrow

Shafawati Ghazali said...

Kaymah : Goodluck to you too Cikgu Kaymah! Hehe