Tuesday, March 22, 2011

119. Geek in the pink.



Sebenarnya, tajuk itu tak ada kaitan langsung pun dengan entri ini. Ter-obses dengan klip video ahli CN Blue cover lagu Jason Mraz. Tergoda please dengan YongHwa dan JongHyun.Oppa oppa oppa! Suka suka suka suka suka! :)))





Makluman semua. Hari ini hari pertama praktikal semester 5. I pergi sekolah pagi sebab dorang minta cikgu-cikgu petang untuk selesaikan perkara-perkara yang perlu pada sebelah pagi. Malangnya, jadual waktu mengajar I tak siap lagi. Sedikit down. Serius. Sebab sudah rugi satu hari untuk sesi sual kenal dengan murid-murid dan sekolah. Perlu biasakan diri dengan sebaiknya sebelum Madam Rani datang observe. Cakap macam ini pun dah berdebar-debar macam nak kahwin. Cuak okey. Ececeh macam dah ada pengalaman kahwin. Haa pernah. Masa kecil-kecil suka main kahwin-kahwin. Budak perempuan kot. Jangan tak mengaku yea! :p


Hopefully saya tak dapat masa maksimum. Macam penat je kalau dapat masa penuh. Minimum cukup pleaseee! *Sambil buat kesian tapi tak dapat belas kasihan pun* Aigooo. 


Esok saya perlu berada di SK Convent Jalan Peel yang tercinta pada pukul 12.50 tengah hari sehingga 6.20 petang. Lama okeyyy. Sudah lama tak ada pengalaman sekolah petang. Confirm penat. Malam terus terbabas di alam maya. Jangannn! Lesson plan and teaching aids nak buat masa bila budak gemuk ooii? Okey perlu menabahkan diri seperti heroin Korea. :D


Actually, saya nak tulis lagi panjang tapi mata dah tertutup sebelah kiri. Guna mata sebelah kanan je untuk menaip ayat-ayat terakhir. Ye saya sangat berada dalam keadaan tidak terkawal. Keadaan separuh sedar ke tidak sedar. Jadi, harus mengundurkan diri untuk melunaskan seruan tengah malam. Kau ku seru. Eh jangan. Takut takut sebab roomate tersayang tak ada kat bilik. Dia buat praktikal kat sekolah jauh jadi dia menyewa kat luar. Jangan terbabas nak bangun esok dah la. Sebulan kot saya tak berteman dalam bilik. Syok syok tidur. :p


Okey dah nazak sangat ni. Selamat malam semua. Have enough rest and sweet dream. :)


Tepuk-tepuk bantal dan terus tidur...


6 comments:

LavenderloVer said...

yonghwa!! meleleh.nice!tp skrng tgh gile bigbang & suju M pule :P

Shafawati Ghazali said...

Ilah : Suka CN Blue jugak ker? Sha suka sangat sangat! Hehe. Ilah tengok tak "We Got Married"? YongHwa sweet sangatttttt! :D

LavenderloVer said...

kiwe minat blake.tp girl grp n grp mude2 x brape sngt. tp klu lgu sedap layan saje. hu2..ala.belom tgk lg. aim nk tgk after exm! jong hyun tu lg comel la sha sbb die ade lesung pipit. aloo..cute.hahaaa.. ~.^

Shafawati Ghazali said...

ilah : Sha suka SeoHyun SNSD aka Girl Generation. Comelllll! :D Haaaa JongHyun pun Sha suka jugak. Comel lesung pipit dia. Actually suka semua CN Blue. Nak sorang mamat Korea pleaseee! Hehe

Anonymous said...

yongSeo...YongSeo...saranghanda..

...=)

Anonymous said...

yongSeo...YongSeo...saranghanda..

kawan shamin...=)