Friday, February 11, 2011

109. She would change him forever.



Haiii. My name is Jamie Sullivan. Haha. Bajet Mandy Moore. :p Semalam saya tengok lagi filem kegemaran saya, A Walk To Remember. Menangis lagi walaupun sudah hafal jalan cerita dia. Susah betul jadi perempuan yang lemah-lembut ni. Hehe






Fall in love with these A Walk to Remember quotes. :)


"Jamie: You know what I figured out today?
Landon: What?
Jamie: Maybe God has a bigger plan for me than I had for myself. Like this journey never ends. Like you were sent to me because I'm sick. To help me through all this. You're my angel."

"You have to promise you won't fall in love with me."- Jamie Sullivan

"Jamie: You're acting like a crazy person, what's going on?
Landon: Right now, you're straddling the state line.
Jamie: OK...
Landon: You're in two places at once."

"Love is always patient and kind. It is never jealous. Love is never boastful or conceited. It is never rude or selfish. It does not take offense and is not resentful".

"Landon: I'm sorry she never got her miracle.
Reverend Sullivan: She did. It was you."


Our love is like the wind... I can't see it, but I can feel it. - Landon Carter

 :)))


Walaupun saya sudah tengok cerita ini lebih daripada 20 kali, saya tetap suka dan tak pernah rasa bosan nak tengok berulang-ulang kali lagi. Tepat sekali, saya obses dengan Jamie Sullivan dan Landon Carter.


Teringat masa kat matriks dulu, rakan dorm saya, Dibah bagi hadiah CD cerita ini kat saya sebab CD yang saya dah ada sudah rosak. Kenapa rosak? Sebab saya ulang tengok cerita ini hari-hari. Hehe. Sekarang, saya ada lagi CD yang Dibah bagi tu. Thanks Dibah for appreciating my favourite movie too. :)


Lagu-lagu dalam cerita ini memang sentiasa berkumandanglah dalam laptop saya. Sentiasa ada dalam playlist lagu saya. Hehe. My favourite song in this movie is Cry by Mandy Moore aka Jamie Sullivan. Touching habis lah. Hehe. Tapi semua lagu-lagu dalam cerita ini best. Serius tak tipu! :D


Haaa siapa-siapa yang tak pernah tengok lagi cerita ini, sila download sekarang yea. Cerita ni dah lama dah. Tahun 2002 lagi. Kalau taknak download, boleh pinjam CD saya. Sharing is caring, kan kan? Hehe.


Nahhh. Layan trailer cerita ini. Weeeee suka. :)


video



P/s : Perempuan memang suka cerita macam ni. Jadi, harap maklum lah dengan perangai perempuan. Hehe


4 comments:

Anonymous said...

sha!sy tau ni ur fvrt movie kan,dulu awak penah bgtau sy!
eh i rasa mcm nak tengok lagi la movie ni :)
dolu2 dah tgk , tiba2 teringin lagi nk tgk afta bc awak punya entri ni.hehe
nak download kat mana cikgu awan nano! biase nk download x dapat laaa
(boo Gumok)

Shafawati Ghazali said...

CikBoo Gomok : Yeaaahhh still sama. Suka dan masih suka dengan citer ni. Hehe. Wajibbb tengok lagi CikBoo! Suka suka suka. Hehe

Boleh download kat sini! :)

www.torrentdownloads.net

:)))

Anonymous said...

woohaaaa! okay,pasti berjuang dgn mata mlm ni nk download n tgk citer ni :)

love you! goodluck bersama kanak-kanak comel :)
(boo Gumok)

Shafawati Ghazali said...

CikBoo : Heeee download jangan tak download. Hehehe. :)

Love youuu tooo! Miss youuuu! :)