Tuesday, November 30, 2010

81. I tanya, U jawab.


People. I nak tanya you allsss.


Kalau main salji, demam tak?




Kalau main hujan, demam terus. Macam sekarang. :(


Sebab I, Elley dan Didie main hujan tadi. Berlari-lari dalam hujan nak ke Kampung Kraf.


Bajet macam main-main salji kt Dublin. :p


Since kecil lagi, I suka berangan-angan main salji. Selalu je sepahkan ais dalam peti ais. Sampai kena marah dengan Mak. Haih


Okey. I betul-betul tak tahu main salji boleh terkena demam atau tidak. Sebab I tak pernah main salji selain salji kat peti ais.


I nak tidur awal malam ini. Rasa tak sedap badan. Jom makan burger, makan panadol dan makan bantal.


Bye-bye November. Walaupun you tak berapa nak baik sangat dengan I.


12 comments:

Afham said...

Salam.
teringin pulak nak komen.

Biasanya main salji takde lah sampai demam, cuma idung je berair.Dan bila masuk rumah, ok la balik.

Bila salji, A&E kat hospital penuh la, bukan sebab demam, tapi sebab kemalangan dan juga fracture sebab terjatuh.

Lantai amat licin apabila salji yang macam air batu campur itu dipijak2, dan membeku, membentuk lapisan ais-LICIN

Datang lah Dublin. tiket dalam rm 3000 insyaALLAH. penginapan & mkn ditanggung

Mohamad Taqiyuddin Bin Ahmad Fikri said...

Hehehehe....
Tok tahu plok ado parking kereta hok lagi dekat....
takpo la demam jare2 skali....
Snyap sikit mlot tuh...

Shafawati Ghazali said...

ee :
wslm. mmg aku harap mg komen pn. sbb tmptmg kan ada salji. sian ko aku jakun nak main salji. hehe. aku penah baca pasal salji tp xde tulis pasal demam ker x. hehe. pahtu mg xleh naik basikal la klu salji? take care ee. be careful. jgn jatuh. :D

didie :
haaa. hok ni punyer idea la ni. chais. hehe. tp xpo. k.we ore kuat. meta jah demam ni. pahni gege mula. haha

Shafawati Ghazali said...

ee :
adey. mana aku nak carik RM3000 tu. tp teringin. hehe. nanti aku menabung dgn didie. bila nak cukup tu xtau. hehe

wea aisar said...

demam dollll... ak penah main sblm ni...
fuh~~~

sue said...

cik shaa, x rajin lagi la dengar orang main salji demam.. sebab org hok main salji ni pun bukan main sehari tumah.. jadi possibility utk demam memang 1% je la..
spt yg diterangkan kwn cik shaa kat atas tu, cuma hidung je mudah berair. take note: bukan exactly hingus tau!!!

Owh satu lagi, kalau suhu sejuk sgt kan, then hidung rasa keras semacam, so itu gunanya shawl yang dibelit2..

alang2 kalu nak g dublin tu, singgah le kat tempat sue, stuttgart/frankfurt. :)

Shafawati Ghazali said...

aisar : mg penah main gapo? main air hujan x sohor laa. haha

sue : thanks for the explanation ciksue! :D macam comel jah belit2 shawl. malaysia kan iklim khatulistiwa. macam xsesuai sha nak wk gitu cni. tp teringin. hehe

please sponsor sha! ehee

p/s : tlg pos salji ko sha! :p

lavenderlover said...

shaa..cni x dop salji jugop tp gok tangan ngn kaki nok stat beku doh lene.. tp dlm rumah still pakai bju t lngn pendek lg.haha.keje gile.. :P

Shafawati Ghazali said...

Ilah : Bakpo sejuk jugak walaupun tak dop salji? Eeeiii nanti beku sorang2. Kuat study sgat la tu. Hehe

Anonymous said...

sewel . . .

shasha_iffa said...

HAHA. salji ke salju nih? bungeks! nnt kita bawak anak2 n hubby g main salji deh :) kumpul duit slalu!!

Shafawati Ghazali said...

Elley please main2 salji sama2. Gila mengidam nak main salji. Haha

Jom menabung sekarang. ASB. Haha