Monday, December 20, 2010

86. Trailer Hikayat Merong Mahawangsa.



video


Filem Hikayat Merong Mahawangsa merupakan filem keluaran KRU. Superb gila kan? Hebat lah KRU. :)


Okey memang tak boleh dinafikan Stephen Rahman tough dan macho. Itulah salah satu daya penarik filem ini kot. Bagi gadis-gadis seperti saya. Hehe. Filem ini menelan belanja RM8 juta you allssss! Filem ini kedua termahal selepas filem Puteri Gunung Ledang. Awesome! :D


Menurutt sumber, filem ini bakal ditayangkan di 60 buah negara termasuklah Amerika Syarikat, Perancis, Rusia dan German. Macam gempak habis je ni.


Filem ini bakal ditayangkan 10 Mac 2011. Jom pergi tengok ramai-ramai. Sayang-sayang sekalian, jom berdansa bersama Hikayat Merong Mahawangsa nanti. Yeaaahhhh! :D



p/s : Sebelum pergi tengok filem ini, silalah baca dahulu sejarah pasal Hikayat Merong Mahawangsa. Bagi bukan penggemar subjek Sejarah seperti saya, perlulah memahami sinopsis filem ini terlebih dahulu. Paling senang, google je. Hehe. Nanti tak ada lah saya cuci mata tengok pelakon-pelakon yang hensem je. :p


2 comments:

Azeta Abdullah said...

hehehe..agk2 sha best ke cite ni?x sbr nk tgk..smale baru tgk hantu kak limah balik rumah.lawak bodoh sengoti la.hahahaha

Shafawati Ghazali said...

tgk trailer dia macam gempak abes. jommm tengok nanti! :D

tgk kt mana? lawak eyh? hehe